TOP 5 facilități importante pe care un ansamblu rezidențial ți le oferă

03/03/2023

Siguranță, apartenența la o comunitate, spații verzi sunt acele lucruri pe care oricine și le dorește când își caută un apartament nou. Datorită locației și conceptelor noi de dezvoltare, aceste facilități sunt oferite adesea de un ansamblu rezidențial. Toți cei care aleg să renunțe la cartierele tradiționale din mijlocul orașelor își doresc o viața mai bună, cu toate facilitățile la îndemână, fără presiunea și stresul traficului.

Ambele stiluri de viață au propriile avantaje și dezavantaje, dar locuitul într-un complex rezidențial nou, așa cum este de exemplu ansamblu rezidențial multifuncțional The Suburb din orașul Buftea, adaugă mai multă valoare și beneficii pe care orice locatar și le dorește:

1. Siguranță

Indiferent dacă alegi să locuiești într-un apartament sau într-o casă, preocuparea pentru siguranță este primul lucru la care o persoană se uită. Un ansamblu rezidențial este închis cu barieră, locuitorii având acces prin intermediul unei cartele. Acest lucru asigură o siguranță mai bună, deoarece accesul persoanelor străine se face doar cu acord. 

Există ansambluri rezidențiale unde există agenți de securitate instruiți care pot face față oricărei situații dificile precum sau o persoană care se ocupă de sistemul de supraveghere video pentru a preveni posibile accidente și pentru a asigura o viață în siguranță în complex. 

De asemenea, fiind vorba de locuințe noi, acestea sunt dotate obligatoriu cu sisteme de stingere a incendiilor, iar clădirile sunt proiectate din punct de vedere seismic conform unui nou cod de proiectare seismică. 

2. Modalități de a petrece timpul liber

Un alt avantaj pe care îl obțin persoanele care locuiesc într-un ansamblu rezidential este multitudinea de facilități disponibile, printre care se numără modurile de petrecere a timpului liber. De la zone de joacă pentru copii, piscină, centru sportiv, centru comunitar, grădini amenajate și multe spații verzi, locuitorii pot petrece timp liber în moduri variat.

Aceste facilități sunt benefice indiferent de vârstă, de la copii la vârstnici. Oamenii își pot alege propriile activități recreative în cadrul complexului rezidențial, în funcție de ceea ce îi pasionează, fără a călători la fel în diferite părți ale orașului. Acest lucru nu numai că economisește timp, dar oferă și locuitorilor săi oportunitatea de a se întâlni și de a socializa cu vecini care au aceleași pasiuni.

Dacă ești în căutarea unui apartament nou la periferia Bucureștiului, aruncă o privire către ansamblul rezidențial The Suburb, din Buftea. Orașul este traversat de râul Colentina, are 3 lacuri în apropiere, lacul Buftea fiind cel mai mare și foarte frumos, unde te poți plimba pe jos sau cu bicicleta în mijlocul naturii. 

Tot în Buftea există 3 păduri printre care binecunoscutul Domeniu Știrbey cu arbori seculari. De asemenea, dacă optezi pentru un apartament în Buftea, vei ajunge foarte ușor pentru plimbări în Parcul Mogoșoaia sau Palatul Brâncovenesc.

3. Apartenența la o comunitate

Unul dintre aspectele de care multe persoane țin cont atunci când caută un apartament nou este o comunitate care funcționează bine, în care oamenii se pot întâlni și dezvolta relații frumoase. Acest lucru este esențial pentru a trăi într-o societate funcțională, în care membrii ei colaborează pentru a face lucrurile să meargă bine pentru toți.

În cadrul unui ansamblu rezidențial, membrii acestor comunități celebrează colectiv diverse evenimente și festivaluri, unde oamenii pot contribui și participa. Trăind într-o comunitate unită, nevoia fiecărei grupe de vârstă este de asemenea îndeplinită. Copiii se pot juca între ei în zona de joacă, adolescenții se pot întâlni în zonele de recreere, adulții în sala de sport și seniorii în grădină.

Unul dintre cele mai renumite festivaluri de muzică alternativă – Summer Well – se organizează în fiecare an în Buftea, pe domeniul Știrbey. 

4. Servicii de întreținere

Întreținerea unei locuințe este una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă mulți oameni, în special tinerii. Poate varia de la probleme legate de instalațiile sanitare la probleme de electricitate sau diferite reparații, probleme frecvente de care se lovesc toți locatarii. 

Întreținerea locuinței este unul dintre cele mai mari beneficii ale unui complex de locuințe rezidențiale. Cu o taxă lunară sau anuală, aceste probleme pot fi rezolvate doar cu un apel telefonic. Curățenia, igiena și toate celelalte preocupări se duc în grija personalul administrativ al ansamblului rezidențial.

5. Investiție pentru viitor

Avantajul major al locuirii într-un apartament nou dintr-un ansamblu rezidențial este viabilitatea financiară care vine la pachet. Aceste apartamente sunt mult mai economice decât apartamentele și casele independente, nu doar din punctul de vedere al achiziționării sau închirierii locului, dar costurile de întreținere sunt destul de rezonabile în comparație cu gestionarea unei case. 

Buftea este un oraș în plină dezvoltare, cu o mulțime de atracții din multe puncte de vedere. Un apartament nou în Buftea se poate transforma într-o investiție extrem de avantajoasă pe termen lung. Achiziția unei locuințe noi, situată într-un ansamblu rezidențial, își crește valoarea an de an.

Cu atât de multe avantaje în mână, locuința într-un ansamblu rezidențial este bună, în special pentru cei care caută opțiuni convenabile pentru a locui. De la obținerea unei oportunități de a interacționa cu oameni din medii culturale diverse până la opțiuni de viață mai sigure ca individ singur sau ca o familie, ansamblurile rezindențiale oferă o mulțime de facilități.

Cu un design atractiv, departe de zgomotul și aglomerația capitalei și având toate facilitățile la îndemână, locuințele din complexul rezidențial The Suburb din Buftea sunt ideale pentru cei care caută liniștea și beneficiile naturii, aproape de oraș.