TOP 10 motive pentru care merită să îți cumperi un apartament în Buftea

08/09/2022

Găsirea locului perfect pe care îl vei denumi ACASĂ devine pentru cei mai mulți o preocupare imensă. Pentru că ”acasă” este locul de unde îți iei energia, îți refaci forțele pentru o nouă zi, unde vrei să te bucuri alături de cei dragi. Și nu e de mirare că foarte mulți aleg suburbia ca locație pentru propria casă, departe de zgomotul și poluarea orașelor. 

Când vorbim despre mutarea într-o suburbie, primul lucru care ne vine în minte este un loc liniștit și plin de verdeață. Mai ales dacă lucrezi în București, unde se știe cât de aglomerat și zgomotos este, dorința de a te muta în suburbie este una mai mult decât firească, iar un apartament în Buftea reprezintă una dintre opțiunile de top. 

Se spune că mulți oameni recomandă suburbiile ca un loc de viață excelent dacă iubești natura și vrei o viață liniștită, așadar dacă te întrebi de ce să optezi pentru o casă sau un apartament în Buftea, iată care sunt motivele pentru care merită să faci acest pas:

1. Multă natură

Dacă îți cauți un apartament într-o zonă cât mai verde, dar vrei să fugi de vacarmul orașelor mari, așa cum este Bucureștiul, Buftea devine o alegere care ți se va potrivi cu siguranță.

Traversată de râul Colentina și cu 3 lacuri în apropiere, lacul Buftea fiind cel mai mare și foarte frumos, te poți plimba pe jos sau cu bicicleta în mijlocul naturii. 

Tot în Buftea există 3 păduri printre care binecunoscutul Domeniu Știrbey cu arbori seculari. De asemenea, dacă optezi pentru un apartament în Buftea, vei ajunge foarte ușor pentru plimbări în Parcul Mogoșoaia sau Palatul Brâncovenesc.

2. Poluare redusă

Deși este o problemă extrem de importantă, situația poluării din marile orașe rămâne o preocupare mai mult teoretică. Chiar dacă nu ne afectează în mod imediat sau pentru că nu este vizbilă, poluarea aerului are consecințe asupra sănătății.

Poluarea atmosferică din marile oraşe ale lumii este mult mai ridicată decât limitele impuse de Organizația Mondială a Sănătății, iar capitala României nu face excepție.

Astfel, alegerea unui apartament în Buftea reprezintă o soluție care îți poate oferi acces la un aer mai curat, fără a renunța la jobul din București sau la oportunitățile unui oraș mare.

apartament în buftea

3. Zonă liniștită

În oraș, se vor auzi întotdeauna zgomotele puternice ale claxoanelor mașinilor, sirenelor de ambulanță, motocicletelor etc. Prin urmare, dacă te-ai săturat de zgomotul orașului, suburbiile îți vor oferi cea mai bună viață liniștită pe care ai dorit-o vreodată.

Suburbiile sunt locuri mai puțin populate și automat mult mai liniștite în care să-ți petreci timpul liber. Tehnologia și dezvoltarea societății a adus o viață plină de avantaje, dar care a dat naștere la foarte mult stres.

Departe de aglomerație, un apartament în Buftea îți va oferi liniștea de care ai nevoie după o zi plină, fără să fii lipsit de avantajele capitalei. Astfel, serile vor fi mai liniștite, somnul tău mult mai profund, iar nivelul de energie mult mai ridicat. 

4. Prețuri accesibile

Se știe că prețurile apartamentelor din afara capitalei sunt mult mai mici decât ale celor din centrul orașului. În zilele noastre, să cumperi propria locuință într-o comunitate bună a devenit o mare provocare pentru mulți români. 

Suburbiile oferă locuințe prietenoase într-o comunitate foarte frumoasă. Casele din suburbii sunt, de asemenea, mai spațioase și mai aerisite decât cele din orașe.

De exemplu, costurile de achiziție pentru un apartament în complexul rezidențial The Suburb sunt accesibile familiilor la început de drum, persoanelor pe cont propriu și tuturor celor care caută… acasă.

5. Toate facilitățile

În ansamblul rezidențial The Suburb și în imediata lui vecinătate găsești tot ce ai nevoie pentru tine și familia ta: centre comerciale, grădinițe, creșe, școli, spitale, spații de relaxare, dar și locuri de muncă.

În plus, lipsa locurilor de parcare nu este o problemă când locuiești în suburbie.

apartament în buftea

6. Comunitate mică

Într-o comunitate mai mică oamenii se simt mai bine și mai aproape unii de alții, deoarece ajung să se cunoască între ei și să creeze relații de prietenie. Comunitatea este primul lucru care ar trebui observat atunci când cauți o casă sau un apartament nou. Suburbiile oferă cea mai bună comunitate. Te vei simți într-adevăr confortabil când trăiești cu vecini pe care îi cunoști. 

7. Atracții turistice, cu istorie 

Unul dintre motivele pentru care merită să cumperi un apartament în Buftea este și zona cu o mare încărcătură istorică. Palatul Știrbei construit între anii 1855 – 1864 de către Barbu Stirbey este una dintre atracțiile turisitice importante din regiune. 

Te vei simți mândru să aparții acestor locuri unde s-a scris istorie și unde vei putea merge de fiecare dată când vei dori o plimbare printre monumente din patrimoniul național: Palatul, Castelul de Apă, Capela etc.

8. Apartament în Buftea – Investiție pentru viitor

Buftea este un oraș în plină dezvoltare, cu o mulțime de atracții din punct de vedere economic, social și cultural. Un apartament nou în Buftea se poate transforma într-o investiție extrem de avantajoasă pe termen lung. Achiziția unei locuințe noi, situată într-un ansamblu rezidențial, se poate aprecia în valoare într-un interval de 5-7 ani.

De asemenea, este o perioadă în care din ce în ce mai multe companii facilitează munca de acasă, ceea ce îți oferă libertatea de a te bucura de propria curte și de a renunța la traficul de dimineață.

apartament în buftea

9. Evenimente pentru tineri

Domeniul Stirbey este un parc de 25 de hectare, amenajat de către familiile boierești care l-au locuit de-a lungul ultimelor două secole. Aici au loc frecvent concerte și evenimente publice sau private.

Unul dintre cele mai renumite festivaluri de muzică alternativă – Summer Well – se organizează în fiecare an în Buftea, pe domeniul Știrbey. Vibrează alături de cei mai apreciați artiști internaționali în fiecare vară și încarcă-te din energia locului alături de oamenii frumoși care vin la festival în fiecare an.

10. Potențial de business

Dacă ești un tânăr la început de drum în antreprenoriat, într-o comunitate mică îți poți găsi mai ușor nișa decât într-un oraș mare. Îți poți face mai ușor conexiuni cu oamenii din localitate, deoarece toți se cunosc și creează mai ușor parteneriate. 

Așadar, dacă planul tău viitor este să-ți deschizi un business, într-un oraș ca Buftea ai toate șansele să începi, așadar să-ți cumperi o locuință poate fi primul pas.

Sentimentul de casă nouă este unic, nimic nu se compară cu sentimentul de „acasă” în casa pe care tu ai ales-o. Dacă ești în căutarea unui colț de liniște, înainte de a căuta pe google apartament Buftea, aruncă o privire pe The Suburb, o oază de liniște unde ai toate facilitățile de care ai nevoie pentru o viață frumoasă.

Amplasat într-o zonă înconjurată de păduri și lacuri, ansamblul rezidențial The Suburb este locul în care utilitățile orașului se îmbină cu liniștea naturii.