Urmează să te muți într-un apartament nou cu 2 camere sau ai decis că este momentul să-l reamenajezi pe cel în care locuiești? Dacă ești în căutarea unor idei de amenajare cu stil a locului pe care îl numești ACASĂ, atunci acest articol este pentru tine.
Apartamentele cu 2 camere sunt cel mai des întâlnite tipuri de locuințe. Nu sunt cele mai mici, dar nici cele mai spațioase, de aceea e important să cunoști de la bun început câteva secrete de design interior pentru a profita de fiecare metru pătrat.
Aceste 10 idei de amenajare a unui apartament cu 2 camere te pot ghida în ceea ce privește alegerea paletei de culori, mobilierului și a decorațiunilor. Iată astfel de ce aspecte este bine să ții cont pentru a-ți amenaja locuința:
1. Alege un design minimalist
Designul interior al unui apartament cu 2 camere trebuie să țină cont de toate camerele, dormitor, living, bucătărie și baie. Dacă vorbim de un apartament cu 2 camere decomandat, atunci luăm în calcul și existența holului.
Pentru că vorbim de un spațiu relativ mic, cea mai bună opțiune este alegerea unui design minimalist. Designul minimalist vine cu avantajul de a crea un spațiu luminos, aerisit și lipsit de stres.
Dacă alegi să abordezi stilul minimalist, vei alege exact acele piese de care ai nevoie cu adevărat și vei observa că te poți descurca perfect cu un minimum necesar de piese de mobilier sau de decor. Secretul constă într-o bună aranjare, astfel încât să poți obține un efect special.
2. Optează pentru nuanțe deschise
Alegerea unei palete de culori potrivite pentru un apartament cu 2 camere este de obicei trecută cu vederea pentru că, mai obișnuit decât nu, accentul cade pe mobilier sau decorațiuni. Este întotdeauna o provocare să abordezi schema de culori a designului tău interior într-un mod holistic.
Cu toate acestea, când vine vorba de designul unui apartament de 2 camere, paleta ta de culori ar trebui să te ajute să creezi iluzia unui spațiu unitar, mai mare. În general, este indicat să iei în considerare culorile deschise, cum ar fi albul, crem, ivoire sau culorile pastel. Aceste culori ajută la crearea unei senzații de luminozitate.
3. Folosește mobilier multifuncțional
Un obiect de mobilier multifuncțional economisește spațiul și elimină senzația de aglomerație vizuală. Indiferent cât de mare este apartamentul cu 2 camere, alegerea unui mobilier funcțional este inspirată deoarece dezvoltarea tehnologică a contribuit la crearea de modele care oferă multiple moduri de folosire părecum fotoliile pat, canapele rabatabile, mese pliante sau extensibile. Oricât de generos ar fi spațiul, dacă îl umpli cu prea multe piese masive, riști să creezi senzația de amenajare încărcată, obositoare.
4. Mărește spațiul cu ajutorul oglinzilor
Mai ales dacă vorbim de un apartament cu 2 camere cu hol mic, pentru a crea un efect de mărire a spațiului, folosește-te de puterea oglinzilor. Oglinda de perete creează profunzime și iluzia de spațiu, mai ales pentru că se află în partea opusă a unei uși cu geam, reflectând lumina naturală ambientală.
5. Nu aglomera bucătăria cu lucruri inutile
Planificarea corectă a unei bucătărie în designul interior al apartamentului de 2 camere va rezolva o mulțime de probleme de depozitare care pot apărea mai târziu. Evaluează de la bun început numărul de ustensile, electrocasnice, veselă, tacâmuri și alte articole esențiale de bucătărie pe care intenționezi să le folosești și încearcă să le integrezi în mobilier a folosi totuși spațiul de pe blat.
6. Alege mobilier minimalist pentru dormitor
Un cadru de pat elegant și impunător este o alegere populară. Cu toate acestea, într-un design de apartament de 2 camere poate face camera să pară aglomerată. Acest lucru nu este potrivit mai ales dacă spațiul nu are o iluminare adecvată.
Cea mai bună variantă este să mergi pe un mobilier de dormitor simplu, iar accentul să-l pui folosind decorațiuni. O altă idee de amenajare a dormitorului pentru un spațiu restrâns este înlocuirea noptierei cu rafturi de perete.
7. Depozitează pe verticală
Etajerele suspendate, rafturile și dulapurile foarte înalte sunt opțiuni de mobilier foarte bune pentru un apartament cu 2 camere. Etajerele suspendate au un design simplu și, în același timp, modern. Aceste tipuri de rafturi sunt ideale în spațiile amenajate în stil contemporan, minimalist, pentru a decora un perete, utilizând, în același timp, spațiul pe verticală, pentru depozitarea cărților, fotografiilor, cutiilor sau obiectelor de decor.
8. Decorează cu perdele lungi
Perdelele și draperiile sunt adesea trecute cu vederea de multe persoane, dar acest lucru are de fapt un impact important în spațiile interioare. Dacă apartamentul cu 2 camere dispune de ferestre generoase, acestea nu ar trebui acoperite cu draperii groase și opace, ci alege perdele, lungi, din materiale fluide, deschise la culoare care amplifică efectul de înălțime.
De exemplu, dacă înălțimea tavanului nu este mare, alege o perdea de la tavan până la tavan. Poți, de asemenea, să faci ferestrele să pară mai late, extinzându-vă bara pentru perdele la cel puțin aproximativ 30-40 cm de ambele părți.
9. Optează pentru aceeași pardoseală
Pentru a crea un efect de continuitate și în același timp de spațialitate, alege să folosești același timp de pardoseală în apartamentul cu 2 camere. În zona băii unde vorbim de umiditate, fie alegi un parchet special pentru baie, fie optezi pentru o nuanță similară de gresie cu cea folosită pentru pardoseala din celelalte camere. Pardoseala din lemn din scânduri mai mari permite crearea efectului de mărire a spațiului.
10. Pune accent pe iluminat
Întreaga amenajare a unui apartament cu 2 camere – de la culori, până la decorațiunile alese – este, de fapt, o căutare a luminii. Asigură-te că pui în valoarea cât mai bine lumina naturală, dar caută și cele mai potrivite corpuri de iluminat.
Spoturile luminoase decorative sunt o soluție tot mai apreciată, întâlnită atât în spațiile comerciale, cât și în interiorul locuințelor, deoarece măresc spațiul. Pot constitui astfel o soluție pentru baie, hol sau bucătărie, cât și pentru dormitor sau living.
Când alegi corpurile de iluminat, ține cont de regula de aur din design interior: stilul trebuie să se combine cu funcționalitatea. Dacă stilul este unul clasic, elegant, candelabrele sau plafonierele cu elemente sofiticate vor deveni puncte focale. Casele moderne, minimaliste, sunt completate fără efort de pendule moderne și iluminat încastrat.