Avantajele unui complex rezidențial nou: 8 motive pentru a alege Buftea

29/03/2023

Apartament nou sau apartament vechi? Dacă ți-ai setat obiectivul ca în viitor să-ți cumperi o locuință, aceasta este probabil una dintre întrebările tale principale. Este mai bine să cumperi un apartament într-un complex rezidențial nou sau poate e mai bine să optezi pentru un cartier tradițional? Trebuie să fim sinceri și să recunoaștem că nu există un răspuns unic, pentru că există avantaje și dezavantaje distincte pentru fiecare locație în parte.

Răspunsul depinde de ceea ce îți dorești. În acest articol, noi îți vom spune de ce merită să-ți achiziționezi un apartament într-un complex rezidențial nou, iar locația pe care ți-o recomandăm este Buftea, un loc plin de verdeață din apropierea capitalei:  

1. Apartamente mai spațioase

Unul dintre marile avantaje oferite de apartamentele noi este că sunt mai spațioase decât locuințele vechi. Ele sunt mai bine compartimentate și au mai mult spațiu de depozitare. În ceea ce privește băile, apartamentele dintr-un complex rezidențial nou fie au mai multe băi, fie sunt mult mai mari.

O influență nouă pe care din ce în ce mai mulți constructori imobiliari o adoptă este amplasarea uneia dintre băi astfel încât să se intre în ea direct din dormitorul matrimonial. De asemenea, multe dintre apartamentele noi au terase sau balcoane generoase.

2. Compartimentare modernă

Apartamentele noi dintr-un complex rezidențial cum este The Suburb din Buftea vin cu atuul unor compartimentări variate, moderne, inteligente. Multe persoane cred că suprafața este cel mai important factor după care ar trebui să se ghideze atunci când își aleg o locuință.

Cu toate acestea, când vor discuta cu un arhitect sau cu un designer de interior, vor afla că lucrurile nu stau deloc așa. Tocmai pentru a veni în întâmpinarea nevoilor și cerințelor diferite ale potențialilor clienți, în ansamblurile rezidențiale noi, găsim mai multe modele de locuințe, indiferent că au sau nu același număr de camere. 

Multe apartamente noi dispun de bucătărie deschisă, această zonă a casei fiind integrată în living. Deși mai puțin practică dacă în familia ta se gătește mult, o asemenea compartimentare se încadrează foarte bine în tendințele actuale de design şi în preferințele tinerilor.

3. Izolate termic și protejate împotriva incendiilor

Una dintre cerințele obligatorii pe care un complex rezidențial nou o respectă este izolarea termică a blocurilor sale. Acest lucru sporește considerabil performanța energetică a locuinței, pentru că practic pierderile de căldură din timpul sezonului rece sunt mult reduse, ceea ce înseamnă că și costurile cu încălzirea vor fi mai mici.

Apartamentele din complexul rezidențial din Buftea – The Suburb sunt dotate cu izolații termice și izolații fonice, pentru un plus de intimitate și un sentiment de bunăstare.

4. Rezistență la cutremur

Construcțiile noi trebuie să urmeze standardele din domeniu, iar respectarea acestora poate fi verificată prin intermediul cărții tehnice a imobilului. În orice caz, prin simplul fapt că este nou-construit, un complex rezidențial ar trebui să aibă o rezistență mult mai mare la cutremure comparativ cu un bloc vechi. Blocurile noi sunt construite în prezent cu materiale de înaltă calitate, care sunt fabricate utilizând tehnologii moderne.

5. Poziție mai aproape de natură, ferite de poluare

Un mare avantaj al ansamblurilor rezidențiale noi este fără îndoială poziția mai aproape de antură, departe de poluare. Construcțiile din cartierele tradiționale ale marilor orașe au ajuns să fie sufocate, lipsa zonelor verzi fiind o mare problemă. Dacă îți place natura, liniștea și nu ții câtuși de puțin să fii conectat la viața intensă a orașului, probabil că acest aspect constituie, pentru tine, o importantă „bilă albă”.

6. Investiție pe termen lung

Durata de viață a unui apartament dintr-un complex rezidențial nou nu se poate compara logic cu durata unui apartament vechi. În blocurile vechi, apartamentele sunt deja îmbătrânite, instalațiile cu probleme etc. Blocurile noi vin cu avantajul unori finisaje noi, ceea ce înseamnă investiție zero în privința reamenajării. Obiectele sanitare, instalațiile, prizele, întrerupătoarele, izolarea termică, toate acestea sunt noi, iar tehnologiile încorporate sunt moderne și mult mai sigure. 

În plus, la cumpărarea unui apartament într-un complex rezidențial nou, nu va trebui să refaci reparații și să cheltui bani în plus pentru defecțiuni ale imobilului. Poți decora imediat interiorul pe gustul tău, fără a cheltui bani pe reparații ulterioare.

7. Arhitectură și amenajare modernă

Orice locuitor își dorește să vină acasă și să aibă în fața ochilor o imagine frumoasă, care să-i încânte privirea. Clădirile noi ne uimesc de multe ori prin splendoarea lor arhitecturală. Dezvoltatorii acordă o atenție deosebită creării unor curți amenajate cu diferite plante. 

Apartamentele dintr-un complex rezidențial nou beneficiază de panorame mai frumoase datorită ferestrelor largi. În plus, vorbind de o zonă aflată la periferia zonelor urbane aglomerate, locuitorii se bucură de mai multă liniște, verdeață, beneficiind în același timp de centre comerciale în apropiere.

Astfel, iubitorii de plimbări în aer liber sunt și mai avantajați, fiindcă pot ieși mult mai ușor și mai rapid în natură decât cei care stau în zonele centrale.

8. Locuri de parcare dedicate

Ansamblurile rezidențiale noi beneficiază și de locuri de parcare dedicate, astfel că nu trebuie să îți faci griji unde îți vei parca autoturismul sau dacă vei mai găsi locuri libere. 

De exemplu, peroanele care locuiesc în complexul rezidențial Buftea The Suburb pot ajunge foarte ușor, în doar 17 minute de mers pe jos, la Domeniul Știrbey, precum și la pădurea și lacul Buftea. 
Noile clădiri de locuințe sunt foarte diferite ca design de cele vechi, atât la interior, cât și la exterior.

The Suburb își propune să construiască cea mai mare comunitate rezidențială din Buftea. Într-un loc liniștit, înconjurat de multă natură, proprietarii complexului rezidențial vor uita de agitația zilnică a Bucureștiului și se vor alătura unei comunități perfecte pentru tinerele familii.